GINOP-1.2.8-20-2020-01368

Beneficiary's name: INM Partner Kft

Project title: Technológiai megújítást célzó eszközbeszerzés megvalósítása az INM PARTNER Kft.-nél

Amount of support: 12.000.000 Huf

Rate of support: 37,68%

Presentation of the project content:

A projekt alapvető célja egy teljesen új termelő eszköz beszerzése. Az eszközbeszerzés, mely jelen esetben 1 db mérőgép (teljes költsége nettó 91.100 Euró) jelenti, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. A gépiparban az alkatrészekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, valamint minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű mérőgép áll rendelkezésre. A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

Az INM Partner Kft 2015 óta egy tudatos fejlesztési folyamatba kezdett, melynek újabb lépcsőjéhez érkezett. Ez magában foglalja a munkafolyamatok nagyobb kontrolálását és optimalizálását, melynek egyik sarkalatos pontja a minőségi ellenőrzések. Ezt a palettánkat szeretnénk egy Koordináta mérőgéppel bővíteni, mely alkalmas nagyobb méretű alkatrészek rendkívül pontos elemzésére, és kiértékelésére. Manapság minden gyártó cégnek érdemes rendelkeznie egy ilyen berendezéssel, amennyiben komolyabb szintre szeretné emelni termelését. Egy ilyen kaliberű gépet egy külön erre a célra kialakított mérőlaborba kell telepíteni, ahol kontrolált a hőmérséklet, páratartalom és a helység vibrációmentes. Mivel ilyen géppel és a hozzá tartozó mérőlaborral sok más vállalat még nem rendelkezik, ezért nem csak saját termékeink mérését teszi lehetővé, hanem külsős cégeknek is tudunk bérmérést vállalni. Továbbá nagymértékű pontossága lehetővé teszi, hogy egyéb kézi mérőeszközeinket hitelesíteni tudjuk cégen belül, mellyel értékes időkiesést tudunk megspórolni, nem beszélve a külsős cégek által elvégzett hitelesítéseknek az anyagi vonzatáról. Természetesen ezt a hitelesítési folyamatot is tudjuk majd bérmunka keretében biztosítani külsős cégeknek is.

Tekintettel arra, hogy a Kft. jelenleg nem rendelkezik mérőgéppel, így az új gép beszerzésével a gyártási pontosság nő, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, valamint a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a külföldi piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gép megfelelő képzettségű szakembergárdát igényelnek, ezért szakmai továbbképzésre is sor kerül az új gép beszerzését követően. Az új gép beszerzésének következtében az új technológiai megoldás rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez. A mérőgép beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét. Az eszköz beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A fejlesztés megvalósításával a Kft. tovább kívánja erősíteni a jelenlegi beszállítói kapcsolatait (Bosch Packaging Systems Kft., Csaba-Metal Kft., Prec-Cast Öntödei Kft.).

A projekt eredményeként a megvásárolandó gépet kezelő személyek munkájára hosszú távon szükség lesz, illetve a vállalkozásunk több olyan típusú munkát tud vállalni, amely elvégzéséhez ezen eszköz szükséges, így a munkavállalói létszám növekedését eredményezheti a fejlesztés. A koronavírus miatti 2020. első felében elszenvedett árbevétel csökkenést így 2020. második félévében megpróbáljuk ellensúlyozni, és egyrészt a megtartott munkaerőt mind inkább optimálisan használni, mind pedig új munka vállalása révén új munkavállalók felvételét indukálni.


Date of completion of the project: 2021.05.25.