GINOP-1.2.2-15-2015-00488

Beneficiary's name: INM Partner Kft

Project title: „Az INM PARTNER Kft. piaci pozícióját erősítő, kapacitásbővítő fejlesztések megvalósítása”

Amount of support: 40.906.902 Huf

Rate of support: 50%

Presentation of the project content:

A projekt alapvető célja két teljesen új termelőeszköz beszerzése.

Az eszközbeszerzés, mely jelen esetben 1 db megmunkáló gépet (központot) (teljes költsége nettó 62.992.626,- Ft) és 1 db 3D szkenner (teljes költsége nettó 18.821.179,- Ft) jelent, a Kft. számára több szempontból is kiemelkedő fontosságú. A gépiparban az alkatrészekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés, valamint minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű megmunkáló gépek állnak rendelkezésre.

A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

Tekintettel arra, hogy az újabb gépek funkcióikban, a Kft. jelenlegi gépeihez képest többet tudnak nyújtani, így az új gépek beszerzésével a gyártási idő csökkenthető, amely egyrészt hozzájárul a kapacitások növekedéséhez, ezáltal a vevői többletigények maximális kielégítéséhez, valamint a rövidebb gyártási idő növeli a Kft. versenyképességét a külföldi piacokon. A projekt keretében beszerzésre kerülő új technológiával rendelkező gépek megfelelő képzettségű szakembergárdát igényelnek, ezért szakmai továbbképzésre és/vagy létszámnövekedésre is sor kerül az új gépek beszerzését követően. Az új gépek beszerzésének következtében az új technológiai megoldások rendelkezésre állásával a Kft. olyan komponensek gyártását is el tudja vállalni, amelyek gyártására jelenleg nem adottak a feltételek, ezáltal bővül a Kft. termékeinek köre, illetve profilja, mely egyben vevőkörbővülést is eredményez.

A programozható 3D mérő scanner beszerzése biztosítja a gyártott termékek megfelelő minőségét.

A szkenner segítségével a Kft. számára lehetőség nyílik az alkatrészek digitalizálására, így olyan darabok is reprodukálhatóvá válnak, amelyekről nem áll rendelkezésre pontos műszaki dokumentáció. A 3D szkenner beszerzésével a Kft. versenyelőnyre tehet szert mind a hazai, mind pedig a külföldi piacokon.

Összességében elmondható, hogy mind a két új eszköz beszerzése egyértelműen növeli a Kft. termelési kapacitásait, versenyképességét, támogatja a külföldi piacokon való megjelenését, a külföldi piaci részedésének növelését. A két eszköz beszerzése nagyban hozzájárul a Kft. kapacitásainak bővítéséhez, piaci céljainak eléréséhez. A fejlesztés megvalósításával a Kft. tovább kívánja erősíteni a jelenlegi beszállítói kapcsolatait (Bosch Packaging Systems Kft., Csaba-Metal Kft., Prec-Cast Öntödei Kft.).

Date of phisical completion of the project: 2018.07.25.