GINOP-1.2.16-22-2023-00098

INM PARTNER Ipari, Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP-1.2.16-22

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési

kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

Projektazonosító:             GINOP-1.2.16-22-2023-00098

Támogatás összege:         122.288.538Ft

Támogatás intenzitása:    70%

Projekt címe:                    Versenyképesség javítását célzó beruházás megvalósítása az INM Partner Kft.-nél

 

A projekt bemutatása:

A projekt megvalósításával a Pályázati Felhívás céljaival összhangban, olyan technológiai fejlesztés valósul meg az INM PARTNER Kft.-nél, mely hatására a külföldi piacokon javul a Kft. versenyképessége, technológiai felkészültsége. Ennek hatására növekszik az exportból származó árbevétele és piaci részesedése is.

A projekt keretében az alábbi tevékenységek kerülnek megvalósításra:

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése:

- 1 db HAIMER szerelőállomás

- 1 db UNO 20/40 prémium szerszámbemérő gép

- 1 db BLUM LC50 lézeres szerszámbemérő gép

- 1 db DMG MORI DMF 200 utazófejes megmunkálóközpont beszerzése

A gépiparban az alkatrészekkel szemben folyamatosan növekvő elvárás a fokozott pontosság, valamint a minél magasabb színvonalú esztétikai megjelenés és minőség, mely igényeket csak akkor lehet maradéktalanul kiszolgálni, amennyiben megfelelő, azaz korszerű mérőgép áll rendelkezésre. A vevői igények maradéktalan kielégítése mellett fontos cél a hatékonyság, a gyorsaság, és a kapacitások növelése is.

Az INM Partner Kft 2015 óta egy tudatos fejlesztési folyamatba kezdett, melynek újabb lépcsőjéhez érkezett. Ez magában foglalja a munkafolyamatok nagyobb kontrolálását és optimalizálását, melynek egyik sarkalatos pontja a minőségi ellenőrzések. A projekt keretében beszerzésre kerülő szerszámbemérő gépek a minőségi ellenőrzések során nyújtanak nagy segítséget a Kft. számára. A megmunkálóközpontnak és a szerelőállomásnak a gyártási folyamatok optimalizálásában van jelentős szerepe. Az új szeszközök beszerzésével a Kft. termelői kapacitása növelhetővé válik. A minőségi és kapacitásfejlesztés együttesen biztosítani képes a Kft. számára a külföldi piacokon való versenyképesség növelését.

Az új eszközök beszerzésén túl az alábbiak kerülnek megvalósításra:

- tanácsadói szolgáltatás igénybe vétele: munkavállalói értékelési rendszerek (pl.: elkötelezettségi,elégedettségi-, teljesítmény értékelési rendszerek) kialakítása

- képzési tevékenység megvalósítása: műszaki rajz olvasása, jelölések képzés és PC-DMIS képzés

- megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása: napkollektor elhelyezése

A képzési tevékenység megvalósításával a jelenlegi humán-erőforrás szakképzettségét kívánjuk növelni, hiszen ebben az ágazatban a jól képzett munkaerő szintén nagyon fontos a Kft. versenyképességének növelése során. A tanácsadási tevékenység támogatja azt,hogy a Kft. egy olyan humán-erőforrással rendelkezzen, mely elkötelezett és lojális a Kft. iránt. A megújuló energiaforrást hasznosítótechnológiai, azaz a két síkkollektoros napkollektor elhelyezésével célunk a gazdasági-termelési folyamatok és az üzemi épület energiaigényének csökkentése.

A projekt megvalósítása hozzájárul a gyorsuló technológiai, gazdasági és társadalmi változásokhoz való alkalmazkodáshoz.

 

A projekt 2023. július 31. napján fejeződött be.